Kungahuset

Beskrivning av statsskicket i Heimland

Heimland är en monarki och har sedan länge styrts av kung Walter och hans drottning Serena. De har tre barn i livet, William (ca 35 år gammal), Sigmund (18) och Wilhelmina (29). Numera börjar kungaparet bli tillåren och detta har på sistone börjat märkas på kungen, som, bland andra konstigheter, med jämna mellanrum kommer med märkligare och märkligare nya lagar, som är i kraft ett tag och därefter försvinner lika fort som de kom, när drottningen styr upp sakerna som hon brukar göra. Befolkningen gör sitt bästa för att följa dessa nycker, då de hyser en stor respekt och kärlek för sina monarker, men visst händer det att man gör sig lustig över märkligheterna när ingen lyssnar. Man använder dessutom gärna sina kungligheter i dagligt tal, det kan t ex låta såhär:

– Har du hört att Karl Bondes bästa ko i förra veckan födde tvillingkalvar, och både överlevde!
– Dra mig baklänges i drottnings Serenas strumpeband!
– Ja, det var märkligt! Synd att Karls hustru inte verkar vara lika benägen att få ungar dock.
– Vad säger du, är hon ännu inte havande?
– Nej, och det är över ett halvår sedan bröllopet! Jag kan sätta kungens ena patina på att Karin är mer förtjust i dräng-Ola än i sin egen man!

Vad man behöver veta om kungahuset

– Kungen är kort och ganska rundnätt och har en kraftig mustasch. Drottning Serena är lång, smal och ganska stel till sättet.
– Prinsarna och prinsessans åldrar och namn. Under lajvet Heimland: Framtid när kronprins William var på plats i Kullabro avslöjades det att han förlovat sig med sin rådgivare Margarete.